Liesbet Milort

Liesbet Milort

Over Liesbet Milort:
Kunstacademie Minerva te Groningen 1984/1989
Sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar te Amsterdam.

Werkinhoud: Portretten uit Holland
Na jaren te hebben gewerkt als portrettist (in opdracht) van mens en dier, nam de behoefte toe aan eigen werk. Ik ben toen begonnen met de polder in te gaan, in de nabije omgeving. Waterland oost, oude polders met vee, watervogels, rustieke dorpjes, beschermd natuurgebied. De eerste werken waren eigenlijk gewoon nog portretten. Geleidelijk aan groeide het uit naar meer landschappelijk beeld. Inmiddels is het atelier verhuisd naar Schellingwoude, en zitten de modellen en onderwerpen in de tuin. Ook de bezoekjes aan Artis zijn terug te vinden aan de muur. Artis dieren zijn Amsterdams en dus Hollands in mijn ogen. Hier en daar is er een vakantie terug te vinden, bezoekjes aan de Ardennen, Sevilla, Barcelona. Alles gaat via foto’s die in het atelier blijven rond circuleren tot er op een dag wat van komt.
Werkend met het thema Portretten uit Holland is het een steeds breder verhaal aan het worden, waar de portretten, landschappen en Hollands en tropische beesten (uit Artis dus) onderdak vinden. Van nauwkeurig realisme tot een wat lossere slag realisme. Het werk verandert altijd, het groeit zijn eigen richting op. Het is mijn ontdekkingstocht naar de essentie van het leven, door middel van een duidelijk en tastbaar onderwerp. Want ik blijf toch een Hollandse!

Werkwijze:
Het werk wordt meestal uitgevoerd in neo-color krijt en acrylverf op MDF paneel, met een dikte van ca. 5,5 cm, door getekend op de zijranden. Zo afgewerkt opdat een lijst niet nodig is, het werk gaat zijn eigen verbinding aan met zijn omgeving. Het is tekenkunst gecombineerd met oude schildertechnieken, uitgevoerd op een hedendaagse wijze met modern materiaal.